Google Analytics

onsdag den 29. februar 2012

Dansk opfindelse reducerer roaming-omkostninger på mobilen til et minimum

Dansk opfindelse med verdenspotentiale reducerer roaming-omkostninger på mobilen til et minimum


Høje roaming-omkostninger har gennem mange år været en stor udfordring for de mange danskere, der vælger at tage mobiltelefonen med til udlandet eller ringer til udlandet fra Danmark. Antallet af folk der har fået chokerende store regninger er meget højt.


En ny dansk opfindelse betyder at man hurtigt og nemt kan reducere udlands-omkostningerne markant ved at montere en lille chip ovenpå sit eksisterende SIM-kort. Opfindelsen kræver hverken, at man skal bytte operatør, købe et specielt SIM kort, skal have WIFI-opkobling eller at man skal installere software på mobiltelefonen.


Danske Interfone går i luften nu med en enestående nyskabelse i mobilverden til nedbringelse af omkostningerne på udlandstelefoni – og tilskrives af eksperter og fagfolk store chancer for global succes.


Jo mere man bruger sin mobiltelefon til og i udlandet, jo mere sparer man med Interfone-løsningen. De fleste virksomhedsledere, salgs- eller indkøbsstab vil kunne spare tusindvis af kroner om året. Roaming er fagbetegnelsen for mobiltelefoni hen over landegrænser, der af teleselskaberne takseres til betragtelige beløb.


Indenfor EU er priserne reguleret med en minuttakst på 3,65 kr. i minuttet. I og til lande udenfor EU hersker mere eller mindre anarki og man ser hos visse operatører minuttakster op til 35 kroner.


Med Interfone chipkortet kan man nu reducere disse ofte chokerende høje regninger til et minimum. Givetvis og umiddelbart til de store teleoperatørers fortrydelse, men til udtalt glæde for virksomhedernes og brugernes telefonibudgetter.


Interfone-løsningen betyder minuttakster på mellem 0,75 og 2,5 kroner. Løsningen er eksempelvis også billigere end SkypeOut til mobilen – og langt mere praktisk, fordi man slet og ret ringer direkte, som man plejer, hvor SkypeOut skal aktiveres via en særlig software, der skal aktiveres.


Løsningen
Martin Schuh
Opfinder af denne besparende chip-løsning til mobiltelefonen er Martin Schuh, Kolding, der i en årrække har beskæftiget sig med IP-telefoni og solgt løsninger til danske virksomheder. Ud fra dette arbejde kom ideen til Interfone-chipkortet, som også baserer sig på IP-telefoni, idet chippen bevirker, at et opkald til eller fra udlandet routes uden om mobiloperatørernes dyre internationale linjer og ind på.


Chippen aktiveres alene, når man ringer til udlandet fra Danmark eller når man befinder sig i udlandet og bruger mobiltelefonen. Den ”afbryder” ved opkald den internationale GSM-forbindelse og router kaldet via internettet, hvorved omkostningen bliver en brøkdel end ved almindeligt mobilkald. Kvaliteten af samtalen er den samme. Til gengæld tager det nogle få sekunder mere at etablere kaldet.


”Ret beset er besparelserne ofte større i mange andre lande end i Danmark, som er forholdsvis liberaliseret som telemarked – men alligevel er roaming omkostningerne også i Danmark astronomiske for mange virksomheder”, forklarer Interfone-direktør Jørn Kanst Husted.


Opfinderens erkendelse
Godt på vej med sin opfindelse erkendte Martin Schuh, at han næppe havde penge eller kompetence til at gøre sin opfindelse til en succes ved egen kraft. Han kom i kontakt med telecom-veteranerne bag Mayday Invest i Aabenraa med Steen F. Pedersen og Michael Møller i spidsen. Begge har en fortid i direktionen hos Dangaard Telecom koncernen, førstnævnte som grundlægger og mangeårig CEO, indtil det sønderjyske væksteventyr han skabte, blev solgt til amerikanske Brightpoint.


Mayday Invest investerer tid og penge i danske virksomheder med vækstpotentiale med base i Aabenraa i Sønderjylland. Kombinationen af en fantastisk og banebrydende opfindelse sammenholdt med Mayday-grundlæggernes baggrund i telebranchen er et stærkt match til at gøre Interfone til en stor international succes.


”Jeg havde aldrig kunnet løfte denne opgave selv”, erkender Martin Schuh, der sammen med Mayday-teamet har videreudviklet og siden patenteret den opfindelse, han oprindelig præsenterede i Aabenraa.


”Vi kunne straks se potentialet, men også at der lå et betydeligt udviklings- og researcharbejde forude inden opfindelsen var helt markedsmoden. Og matchet mellem Martins tekniske know-how og vores telecom-erfaring og om international distribution var oplagt”, fortæller Steen F. Pedersen, der er bestyrelsesformand for Interfone International.


Jørn Kanst Husted
Ud over videreudvikling af opfindelse og klargøring til markedsintroduktion har Mayday Invest skaffet nogle yderligere risikovillige investorer ombord, der også kan se potentialet i produktet. Desuden har man hentet Dangaard Telecoms tidligere landechef i Danmark og Tyskland, Jørn Kanst Husted, hjem fra Luxemborg til rollen som direktør i selskabet.


På nuværende tidspunkt er der fem ansatte samt en række freelancere i selskabet. Der er etableret et datterselskab som Joint Venture i Norge og lignende konstellationer er på vej i andre lande. Der er foreløbig indgået forhandleraftaler i otte lande. Og produktet står først overfor sin egentlige lancering for offentligheden i den kommende uge.


Så det er ikke kun opfinder og investorer, der tror på potentialet i
Interfone.


Tele-ekspert tiltror Interfone en stor fremtid
”Interfone har potentiale til at blive en killer-applikation, der kan skabe et nyt dansk tele-eventyr. Løsningen er genial, men selvfølgelig knap så sjov for tele-operatørernes omsætning. Omvendt vil mange operatører internationalt hurtigt se Interfone-løsningen som en mulighed fremfor en konkurrent. De har i øvrigt ikke noget valg, for kunderne kommer til at vælge Interfone eller
lignende produkt uanset, fordi roaming-omkostningerne er høje via GSM-nettet internationalt”, forudser Steen F. Pedersen, der har mere end tyve års erfaring i telemarkedet.


Distributionsnet under opbygning i il-tempo
”I den første fase opbygger vi distribution i Danmark og resten af Skandinavien via et forhandler-netværk, som sælger fordelskortet for 299 kroner for en ”startpakke”. Herefter får kunderne ingen roaming-regning fra deres operatør, men fra Interfone. Der er ingen månedlige omkostninger. Kun forbruget. Men det er altså kun en brøkdel af hvad det plejer. Jo mere man ringer til udlandet eller i udlandet på rejser, jo mere sparer man”, forklarer Kanst Husted, der har travlt med at lukke forhandleraftaler i flere lande i disse dage.


I Norge er der etableret et datterselskab som Joint Venture med Dangaards tidligere landechefer der. Der er tegnet distributøraftaler i Benelux, Letland, Thailand, Mellemøsten og på den forestående mobilmesse i Barcelona i den kommende uge forventes aftaler færdiggjort og underskrevet i blandt andet Tyskland og Frankrig.


”Vi har indtil videre alene fortalt om vores produkt i fortrolighed til vores nære netværk. Og ingen har endnu sagt nej til at blive forhandler eller distributør, fordi fordelene er så oplagte ved produktet”, siger Jørn Kanst Husted, der kan vente sig nogle travle måneder med national og international udrulning sammen med sit team.


Kommer udviklingen til at forløbe efter forventningerne, kommer Interfone til at skabe mindst 50 arbejdspladser i primært Syd- og Sønderjylland samt selvfølgelig engagere et betydeligt antal mennesker i udlandet i respektive distributionsselskaber.


Læs mere om Internphone

Ingen kommentarer:

Send en kommentar