Google Analytics

søndag den 8. april 2012

Undgå støj på TV-skærmen

Vi guider: Sådan undgår du støj på tv-skærmen
Af Søren Dilling. Politiken.dk


Antennestik med plastkappe er ubrugelige til digitale tv-signaler
(Kilde: Dansk Kabel TV. Politiken.dk)

Ledninger og antennestik er de svage led i mange hjem med digital tv-modtagelse. Se hvad du kan gøre.

»Det fungerede godt tidligere - men nu giver det problemer. Og antenneinstallationerne i hjemmet er det svage led, som eksempelvis kan give støj på skærmen«, siger produktchef Kim Johansen, Philips, og medlem af BFE, Branchen Forbruger Elektroniks Digital- og Teknikudvalg.

»Billedet på tv-skærmen kan pixelere, kanaler på videomaskinen forsvinder, eller billedet fryser. Det er nogle af problemerne, der betyder, at ganske mange husstande gør klogt i at gå installationerne igennem og skifte ældre udstyr ud«, lyder det fra Kim Johansen.

Tjek antennekablerne

Du kan ikke umiddelbart på ældre installationer se uden på, om de er skærmet af mod udefra kommende signaler. Men vil du være sikker på, at stik og kabler er afskærmet, så kig i butikkerne efter HF-tætte produkter eller godkendelsesmærkerne Stofa Approved og YouSee Ready, hvis du er kabel-tv-kunde. Er du antenne-tv-seer skal du se efter HF-tætte materialer til installationen.

Bruger du antennestik med plastikkappe?
Kim Johansen peger på en meget almindelig fejl, som de fleste ikke er klare over: Brug af antennestik med plastikkappe.

»De er altid utætte. Der er cirka en centimeters åbning inde i stikket, hvor fremmede signaler kan komme ind. Blot et enkelt af den slags stik i den samlede installation i huset kan forstyrre billedet på samtlige tv-apparater i husert«, siger Kim Johansen.

Årsagen er den lille skrue indvendigt. Skruen virker som en lille stueantenne og fanger en masse uvedkommende signaler, som den sender sammen med tv-signalet igennem antenneledningen.

Hjemmelavede samlinger duer heller ikke. »Og det hjælper ikke at sætte staniol omkring«, siger Kim Johansen.

Digitalt tv stiller langt større krav
Med digitalt tv bliver kravene til husstandens antenneinstallationer markant øget, og de skal være skærmet af indvendig, så de ikke generes af udefrakommende signaler. Mange forbrugere kan få problemer - uanset om de ser tv via antenne, fællesantenneanlæg eller kabel-tv

Læs hele artiklen på Politiken.dk: Sådan undgår du støj på tv-skærmen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar