Google Analytics

tirsdag den 14. juni 2016

Selvbetjent paskontrol i Københavns Lufthavn // Politi 13. juni 2016

Politiet - Selvbetjent paskontrol i Københavns Lufthavn
13. juni 2016

Politiet og Københavns lufthavn indfører selvbetjent paskontrol, når du rejser mellem Københavns Lufthavn i Kastrup og en destination uden for EU og Schengen. Den selvbetjente paskontrol, hvor du selv scanner passet, er placeret ved indgangen til lufthavnens Finger C, hvorfra størstedelen af afgangene uden for EU og Schengen-området finder sted.

Der er opstillet ni automatiske paskontroller, hvor du selv lægger dit pas i anlæggets scanner, som foretager en lang række forskellige tjek, der bl.a. viser, om passet er ægte. Derefter tager anlægget et ansigtsfoto af dig og sammenligner det med fotoet i passet. Alt imens kontrollerer anlægget, om du er registreret i politiets eller EU’s databaser.

Systemet, der i dag blev indviet af bl.a. justitsminister Søren Pind, er forudgående blevet testet af 200.000 rejsende. Politiet vil være til stede ved de nye automatiske paskontroller for at holde øje med systemet og alle, som går igennem. Og vi griber naturligvis ind, hvis vi fatter mistanke til en passager, eller hvis der er alarm fra anlægget.

// Politi


Justitsminister Søren Pind indvier den selvbetjente paskontrol

Ingen kommentarer:

Send en kommentar